Ανακοίνωση Δικτύου Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών για τον κοινό αγώνα επαγγελματιών και μεταναστών/τριων στο camp του Ελαιώνα

293744014 1969323263263935 2440889503048818371 n
Πηγή φωτογραφίας: in.gr
 
 
 
Ένας κοινός αγώνας κοινωνικών λειτουργών και μεταναστών/τριων πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στο camp του Ελαιώνα ενάντια στον βίαιο εκτοπισμό των προσφύγων. Στεκόμαστε εξ’ αρχής αλληλέγγυες/οι στις διεκδικήσεις αυτές ως Δίκτυο και στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τους κοινούς αγώνες που έχουν πραγματοποιήσει με διαδηλώσεις, κείμενα, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνεχείς δράσεις.
 
Ο βίαιος εκτοπισμός εκτός Αθήνας των προσφύγων/σσών σε camps σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι συνοπτικές διαδικασίες απόλυσης συναδέλφων/σσών κοινωνικών λειτουργών είναι μέρος της απάνθρωπης και βίαιης πολιτικής κατά των μεταναστών/τριών μίας πολιτικής με push backs και με συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Οι μετανάστριες/τες διεκδικούν να ζήσουν, διεκδικούν όμως και για τις κοινωνικές/ούς λειτουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους, ένα στοιχείο που αποδεικνύει πως ναι η κοινωνική εργασία όταν αντιστέκεται στην βία της εξουσίας, η κοινωνική εργασία που διεκδικεί και δρα ως υπερασπίστρια των δικαιωμάτων, η κοινωνική εργασία που μάχεται συλλογικά και διεκδικεί από κοινού με τους ανθρώπους που υποστηρίζει είναι η κοινωνική εργασία που επί της ουσίας παρέχει υποστήριξη, ενδυνάμωση είναι η κοινωνική εργασία της χειραφέτησης είναι η κοινωνική εργασία που θέλουμε. Μία ριζοσπαστική κοινωνική εργασία που είναι εφικτή και είναι εδώ!

Χαιρετίζουμε την αντίσταση των συναδελφισσών κοινωνικών λειτουργών και την αντίσταση των προσφύγων/σσων και δηλώνουμε πως είμαστε στο πλάι τους.Την Πέμπτη 14/7/2022 και την Παρασκευή 15/7 στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στις μετανάστριες του camp του Ελαιώνα που αγωνίζονται ενάντια στο βίαιο εκτοπισμό τους εκτός Αθήνας.

Δικτυο ΔΡάσης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.