Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό και Ριζοσπαστική Κοινωνική Εργασία στο Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών

Λίγα λόγια για τα εγκαίνια της καρτέλας Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών δραστηριοποιείται σταθερά επί σειρά ετών στο προσφυγικό/μεταναστευτικό με αντιρατσιστική κατεύθυνση. Ήδη από το 2007, μέλη του Δικτύου είχαν ενεργοποιηθεί σε δομές αλληλεγγύης προσφύγων/-ισσών και αντιρατσιστικές οργανώσεις αλλά και μετά την ίδρυση του Δικτύου στην Ελλάδα, τα μέλη του συμμετέχουν σταθερά σε αντιρατσιστικές οργανώσεις, δομές αλληλεγγύης (σχολεία μεταναστών/-ριών, γραφεία πληροφόρησης, ομάδες με πρόσφυγες/-ισσες), ανακοινώσεις, καμπάνιες και διαδηλώσεις, προσπαθώντας παράλληλα να αναδείξουν και να εξασκήσουν την κριτική και ριζοσπαστική κοινωνική εργασία στην πράξη. Φυσικά, όπως έχουμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν, οι κοινωνικές/-οί λειτουργοί και η κοινωνική εργασία δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρα και αντιφασιστική. Έτσι, για εμάς, ήταν και είναι αυτονόητη η αντιφασιστική μας δράση και καθημερινή πρακτική.

Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες των συναδέλφων/-ισσων στο πεδίο, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την έλλειψη υποστήριξης και εποπτείας, αλλά επίσης γνωρίζοντας και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες/-ισσες και την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους λόγω της αντι-μεταναστευτικής και εχθρικής πολιτικής από Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δίκτυο αποφάσισε να εμπλουτίσει την δράση του. Στην κατεύθυνση αυτή, εκτός της συνολικής αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής μας δράσης, ήδη από το προηγούμενο έτος έχει δημιουργηθεί ομάδα εποπτείας-αλληλοϋποστήριξης· ή, όπως την ονομάζουμε, ομάδα ριζοσπαστικής εποπτείας σε κοινωνικές/-ούς λειτουργούς που εργάζονται στο πεδίο. Εκτός των παραπάνω, εγκαινιάζουμε εδώ και την καρτέλα Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, στην οποία φιλοδοξούμε να αναρτούμε την «φωνή» των συναδέλφων «πρώτης γραμμής», την «φωνή» των προσφύγων/-ισσών, άρθρα και παρεμβάσεις.

Καλή μας αρχή και καλώς σας βρήκαμε!

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.