Κάλεσμα για την δίκη της ΧΑ- Η κοινωνική εργασία οφείλει να είναι ενεργά αντιφασιστική

αρχείο λήψης

Η κοινωνική εργασία οφείλει να είναι ενεργά αντιφασιστική!

 

Στις 7 Οκτώβρη, ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ως Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών αναγνωρίζουμε την τεράστια κοινωνική και πολιτική σημασία που έχει η καταδίκη αυτών των εγκλημάτων, καθώς και η καθιέρωση αυτών των εγκλημάτων στην συνείδηση της ευρύτερης κοινωνίας ως ναζιστικά εγκλήματα. Αναγνωρίζουμε ως χρέος μας να σταθούμε απέναντι στο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που στρατιωτικοποίησε το μίσος, επιχείρησε και επιχειρεί να επιβάλει στην κοινωνία μια κουλτούρα βίας καιεπίδειξης ισχύος στους αδύναμους και ευάλωτους, και συστηματοποίησε τις δολοφονικές επιθέσεις όπως άλλωστε όλα τα αντίστοιχα γνήσια ναζιστικά μορφώματα. Οφείλουμε όμως να σταθούμε απέναντι και σε όσους δεν δικάζονται αλλά υποθάλπουν τις δράσεις της Χρυσής Αυγής και επιχειρούν να συσκοτίζουν στη συνείδηση του κόσμου τη διαφορά της ναζιστικής βίας και της αντίστασης.

 

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους μας κοινωνικούς λειτουργούς και χρήστες των υπηρεσιών μας, να δώσουνε μαζί μας παρόν στο Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτώβρη, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Σημείο συνάντησης: γωνία Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, στις 9 π.μ.

Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό θα είναι ανυποχώρητος!

Δικτυο ΔΡάσης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.