Όταν κάτι κακό συμβαίνει ... είτε το αφήνεις να σε ορίσει, είτε να σε καταστρέψει, είτε να σε ενδυναμώσει! Η απόφαση πάντα δική μας!!!

Με μια εξαιρετική πρωτοβουλία σπουδαστών και καθηγητών του ΤΕΙ Πάτρας μαζί με τους κατοίκους της Λεύκας στη Πάτρα, παίρνουμε όλοι μας μια ανάσα ζωής και ελπίδας ότι μέσα από τον αγώνα , την αλληλεγγύη και την δημιουργικότητά μας μπορούμε να κατορθώσουμε έναν άλλον κόσμο!! Έναν κόσμο δομημένο από τις δικές μας αξίες και όχι αυτών που διαφεντεύουν! Το καταστροφικό σχέδιο "Αθηνά" για την ανώτατη εκπαίδευση μπορεί να "πέρασε" αλλά είναι στο χέρι όλων μας να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε τα δικά μας "περάσματα". Από τον ατομοκεντρισμό στην συλλογικότητα, από τον ανταγωνισμό στην αλληλεγγύη! Αυτό είναι το στοίχημα! 

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες κοινωνικοί λειτουργοί το παράδειγμα της Λεύκας είναι και μια καινούρια συνταγή για το τι θα μπορούσε να είναι κοινωνική εργασία...Το έχουμε ξαναπεί από αυτό εδώ το blog ... οι παλιές συνταγές δεν δίνουν απάντηση στον νεο-φιλελευθερισμό! Θα είναι το παράδειγμα της Λεύκας ο καινούριος δρόμος για την κοινωνική εργασία; Γιατί όχι; Τα συστατικά τους πάντως μοιάζουν να είναι απλά αλλά πολύ δυνατά: μη ιεραρχικές σχέσεις, αλληλεγγύη, δράσεις με (και όχι για) τη κοινότητα και απ'οτι βλέπουμε και από τη φωτογραφία πολλά και ζεστά χαμόγελα!!! 

Εδώ η περιγραφή της ομάδας και των δράσεών της: 

https://respondingtogether.wikispiral.org/tiki-read_article.php?articleId=423

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.