Πρόσκληση: Ιστορίες κοινωνικών λειτουργών απο την πρώτη γραμμή.

circle green

Η δουλειά μου ξεπερνάει τα όρια της αυτοδιάθεσης μου!

Εκπαιδεύτηκα να τηρώ την εχεμύθεια ,να κλείνω την πόρτα του γραφείου μου και να ακούω το πρόβλημα του ανθρώπου που κάθεται απέναντί μου, που τις περισσότερες φορές είναι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που είχε ο προηγούμενος και ο επόμενος και οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν… Μετά, ανοίγω την πόρτα μου και μπαίνω σε άλλα γραφεία, κλείνουμε τις πόρτες μας και ζητάω βοήθεια από τον διευθυντή μου, την συνάδελφό μου, τον παππά της ενορίας, τον δήμαρχο, την συνάδελφο από την ΜΚΟ… συνεχίζω με τηλέφωνα, και παίρνω τηλέφωνο τον κουνιάδο της αδερφής μου που είναι καλός λογιστής και ξέρει καλά τα «οικονομικά θέματα», τον κουμπάρο της γειτόνισσάς μου που είναι δικηγόρος και ξέρει καλά τα «νομικά θέματα» και σε όλους αυτούς περιγράφω το πρόβλημα του ανθρώπου που με όρους εχεμύθειας του υποσχέθηκα να τον βοηθήσω. Στο σχόλασμα, σκέφτομαι ότι ίσως έπρεπε εξ’αρχής να αφήσω τον άνθρωπο να κάνει αυτό που ήθελε όταν μου φώναζε οργισμένα «Θα πάω στα κανάλια!!!!!!» και ότι η Τατιάνα  Στεφανίδου τελικά ίσως είναι καλύτερη κοινωνική λειτουργός από μένα…..

 

Κι όμως! Κάτι μου λέει μέσα μου ότι αν ανοίξω εγώ το στόμα μου……

Θα διαμορφώσω και εγώ τις συνθήκες, το προσωπικό μου βίωμα να γίνει συλλογικό αίτημα

Θα απεγκλωβίσω από τους όρους της εχεμύθειας, αυτό που πρέπει να εκτεθεί στη δημόσια γνώση!

Θα επαναφέρω τους πραγματικούς, ανθρώπινους όρους και γλώσσα που μπορούν να περιγράφουν τις ζωές μας

Θα δώσω πραγματικό νόημα στη πολιτική αλλάζοντας τη γλώσσα που την περιγράφει- αντί των οικονομικών όρων που μας επιβάλλουν (πχ spreads, έλλειμμα, αγορές, ΔΝΤ, τρόικα κλπ)

Στον χώρο αυτό καταθέτουμε την εμπειρία μας από την καθημερινή μας πρακτική, εμπειρία δράση, προβληματισμούς, ελπίδες, με την ελπίδα να διαμορφώσουμε σιγά-σιγά ένα δυνατό κεφάλαιο κριτικής γνώσης και χειραφετητικής δύναμης, ικανό να μας οδηγήσει σε μια κοινωνική εργασία της κοινωνικής αλλαγής!!

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ιστορίες/ εμπειρίες σας είτε με τη μορφή σχολίου (δείτε παρακάτω) είτε με την αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αν επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμο για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Εκτός από ιστορίες, εμπειρίες, συναισθήματα μπορείτε να μας στέλνετε και σχετικές φωτογραφίες, σκίτσα, videos. Όλο το υλικό θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας μας συνθέτονας έτσι ένα μωσαϊκό απο εμπειρίες των κοινωνικών λειτουργών και «εξυπηρετούμενων» σε συνθήκες κρίσης.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.