Αγώνας για αξιοπρέπεια και επιβίωση στον Τομέα της Ειδικής Αγωγής

disabledx

To Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους, γονείς και ΑμΕΑ, που αγωνίζονται για τη διατήρηση και συνέχιση του σπουδαίου έργου που επιτελούν τα εργαστήρια και οι λοιπές δομές ειδικής αγωγής. Η στοχοποίηση και παραμέληση των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ισοδυναμεί με συστηματική και πολύπλευρη άσκηση κοινωνικής βίας. Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων, γονέων και εξυπηρετούμενων του Εργαστηρίου Ειδική Αγωγής Μαργαρίτα που αυτό τον καιρό δίνει μάχη επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Απο το ΔΣ του Εργαστηρίου λάβαμε και το παρακάτω Δελτίο Τύπου. 

 

Δελτίο Τύπου

To Mαργαρίτα, σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε την 12-04-11 (επισυνάπτεται αντίγραφο) και λαμβανομένου υπόψη ότι όμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο αρωγής των ΑμεΑ, ανακοινώνει ότι έχουν γίνει οι ακόλουθες ενέργειες:

Eστάλη στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τον κ. Πρωθυπουργό, η από 06-04-11 επιστολή, με την οποία του γνωστοποιήθηκε η μακρά καθυστέρηση μισθοδοσίας του προσωπικού  και ο συνεπεία αυτής κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του Μαργαρίτα, λόγω της καθυστέρησης καταβολής του υπολοίπου (€ 97.000) της εγκριθείσης κρατικής επιχορήγησης του 2010 και της μη καταβολής ακόμη κανενός ποσού κρατικής επιχορήγησης για το τρέχον έτος 2011.

Εστάλη πάλι στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις ίδιες ως άνω κοινοποιήσεις, η από 20-04-11 επιστολή, με την οποία του γνωστοποιήθηκε η απειλούμενη από το προσωπικό επίσχεση εργασίας από 04-05-11 και η συνεπεία αυτής απειλούμενη αναστολή της λειτουργίας του Μαργαρίτα.

Εστάλη στον Πρωθυπουργό η από 03-05-11 κατεπείγουσα επιστολή, με την οποία του γνωστοποιήθηκε η  ανωτέρω κατάσταση και του ζητήθηκε η παρέμβαση του για να αποτραπεί η αναστολή της λειτουργίας του Μαργαρίτα.

Οι εργαζόμενοι και οι γονείς με τα παιδιά τους, μετά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων και τη συνεπεία αυτής αναστολή της λειτουργίας του Μαργαρίτα από 04-05-11, πήραν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α), έξω από την Περιφέρεια Αττικής την Πέμπτη 5 Μαΐου για το οικονομικό αδιέξοδο των φορέων αυτών.

Οργανώθηκε συγκέντρωση έξω από το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, την Τρίτη 10 Μαΐου, με συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Πεντέλης για περισσότερο από μία ώρα. Σε αυτή συμμετείχαν οι εργαζόμενοι, γονείς, σπουδαστές του ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, εκπρόσωπος του Δ.Σ καθώς και φίλοι του. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και ειδική έκδοση του περιοδικού ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥΠΟΛΗ. Σε αυτή την εκδήλωση υπήρξε συμπαράσταση και παρουσία τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμους Πεντέλης και Βριλησσίων) όσο και από συλλογικούς φορείς εργαζομένων (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α, ΣΕΜΙΣΕΑ, Σύλλογο ΕΡΜΗ), ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι από τα ΜΜΕ.

Δόθηκε ευρύτερη δημοσιότητα της καταστάσεως του Μαργαρίτα στα ΜΜΕ και έχουν ήδη γίνει αναφορές για το πρόβλημα του Μαργαρίτα στη ΝΕΤ, στον ΑΝΤ, στις εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και στον ηλεκτρονικό τύπο (ενδεικτικά:www.aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com,  

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_2123.html  )

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.