Παρατηρητήριο της Δίκης της Κιβωτού του Κόσμου ##KivotosTrialWatch

444203564_122104597940329931_1314005916938540953_n.jpg

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία δημοσιογράφων που βρίσκονται σε κάθε δίκη και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Ας στηρίξουμε όσο μπορούμε το συγκεκριμένο εγχείρημα!

Αναδημοσίευση από @Kivotostrialwatch: (1) Facebook

Το Παρατηρητήριο της Δίκης της Κιβωτού του Κόσμου ξεκινάει τη λειτουργία του αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου, με την πρώτη δίκη για τα όσα έχουν καταγγελθεί εναντίον της πρώην διοίκησης της οργάνωσης.
Το Παρατηρητήριο θα στελεχώσουν δημοσιογράφοι από τις δημοσιογραφικές ομάδες The Manifold & omniatv. Η άμεση καταγραφή της δίκης θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα και θα συγκεντρώνεται στο τέλος κάθε δικασίμου στις ιστοσελίδες https://themanifoldfiles.org/gr https://omniatv.com 

 

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μια από τις πιο γνωστές μη κρατικές οργανώσεις για την παιδική προστασία στην Ελλάδα, μια οργάνωση που οι ελληνικές αρχές εμπιστεύονταν, ώστε να στέλνουν εκεί παιδιά που απομακρύνονταν από τις οικογένειές τους με εισαγγελική εντολή ή δικαστική απόφαση.
Ταυτόχρονα, αμέτρητοι πολίτες, φορείς και κοινωφελή ιδρύματα έχουν δωρίσει μέσα στα χρόνια υψηλά χρηματικά ποσά, ακίνητα και αγαθά στην Κιβωτό, περιβάλλοντάς την με την εμπιστοσύνη ότι θα φροντίσει τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.
Επτά πρώην στελέχη της οργάνωσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών που είχαν υπό την προστασία τους, ενώ ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού, ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός.
Οι καταγγελίες για ασελγείς πράξεις εναντίον του Πάτερ Αντώνιου και για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης εναντίον του ιδίου και της Πρεσβυτέρας αποτελούν ξεχωριστές δικογραφίες που δεν έχουν έρθει ακόμη στο ακροατήριο.
Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στο ακροατήριο υπάρχουν παιδιά που είχαν φιλοξενηθεί στην Κιβωτό, τα οποία έχουν καταγγείλει ότι βρέθηκαν αντιμέτωπα με σκληρές σωματικές τιμωρίες, βάναυσους ξυλοδαρμούς, εγκλεισμό σε απομόνωση επί σειρά μηνών, ταπεινώσεις και καταναγκαστική εργασία.
Μολονότι η κοινή γνώμη έχει πληροφορηθεί σε αδρές γραμμές ότι υπάρχει ένα «σκάνδαλο της Κιβωτού», οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την πλειονότητα των ΜΜΕ είναι αποσπασματικές και κάποιες φορές επιδιώκουν να «χρωματίσουν» τα γεγονότα.
Επειδή η υπόθεση αυτή αφορά όχι μόνο το νευραλγικό ζήτημα της παιδικής προστασίας αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών, θεωρούμε ότι η απόλυτη διαφάνεια της δίκης της Κιβωτού είναι απαραίτητη.
Ζητάμε την βοήθειά σας προκειμένου να λειτουργήσουμε το Παρατηρητήριο της δίκης της Κιβωτού, το οποίο σε κάθε δικάσιμο θα καταγράφει και θα μεταδίδει ό,τι λέγεται και ό,τι συμβαίνει στο δικαστήριο.
Οι δωρεές σας θα χρησιμοποιηθούν για τη στοιχειώδη αμοιβή των δημοσιογράφων που θα εργαστούν στο Παρατηρητήριο της δίκης της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.
 
Υποστηρίξτε την καταγραφή και μετάδοση της δίκης εδώ:

https://support-kivotostrialwatch.omniatv.com/

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.