Κοινωνικοί/ές λειτουργοί από άκρη σε άκρη διεκδικούν Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Στις 19/03/2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση από την πρωτοβουλία Social Workers for Free Palestine. Έλαβαν μέρος κοινωνικοί/ές λειτουργοί από όλον τον κόσμο. Τοποθετήθηκαν για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τις δράσεις των κοινωνικών λειτουργών:
Ken Loach (σκηνοθέτης)
Naomi Junnor (Unison Scotland)
Mick Bowman (κοινωνικός λειτουργός- ακτιβιστής
Noor 
(κοινωνική λειτουργός)
Munther Amira (υπερασπιστής για τα δικαιώματα των φυλακισμένων)
Kefah (συντονίστρια του Stars of Hope)
Raed Amira (κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συνδέσμου κοινωνικών λειτουργών στην Παλαιστίνη, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον IFSW)
Guy Sheman (κοινωνικός λειτουργός στην Αγγλία)
Sarah Sturge (κοινωνική λειτουργός στις ΗΠΑ)
Razwan (κοινωνικός λειτουργός)
Προβλήθηκε το βίντεο " Social workers send letters from Gaza" https://m.youtube.com/watch?v=5rC13VnVB3g..
 
Τέλος, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια συλλογής υπογραφών από κοινωνικές/ούς λειτουργούς για την Παλαιστίνη (βλ. σχόλια)
Υπογράφουμε και συνδεόμαστε με το διεθνές κίνημα που παλεύει για μια ελεύθερη Παλαιστίνη.
 
"Ως κοινωνικοί/ές λειτουργοί, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκών και συνταξιούχων, σύμφωνα με τις αξίες και τους ηθικούς μας κώδικες, σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό και για να υποστηρίξουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες μας Κοινωνικής Εργασίας στην Παλαιστίνη, δεσμευόμαστε:
~ να υποστηρίξουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Να αρνηθούμε να υποστηρίξουμε δραστηριότητες που εξομαλύνουν και δικαιολογούν την παράνομη κατοχή και αποικισμό της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ.
~ να προβούμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης για το απαρτχάιντ του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, μεταξύ των συναδέλφων μας και στις οργανώσεις μας, και να ενθαρρύνουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες και άλλους/ες να ενεργήσουν αλληλέγγυα για την Παλαιστίνη.
~ να λάβουν υπόψη το κάλεσμα της παλαιστινιακής κοινωνίας για μποϊκοτάζ, εκποίηση και κυρώσεις κατά του Ισραήλ έως ότου συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τις οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
~ να συνεχίσει να τα κάνει όλα αυτά, μέχρι να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη.
 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.