Ανακοίνωση Δικτύου Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

εικόνα Viber 2021 08 17 13 43 17 272

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την άνευ όρων παράδοση της εξουσίας στους Ταλιμπάν, βυθίζουν την χώρα στον σκοταδισμό και την τρομοκρατία επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι συνεχής και πανανθρώπινος.

 

Ενδεικτικές της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί είναι οι εικόνες ανθρώπων που σπεύδουν βιαστικά να εγκαταλείψουν την χώρα μπροστά στην νέα ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Στο στόχαστρο αυτής βρίσκονται κυρίως μειονότητες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για τις γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια.

Μια νέα προσφυγική και ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών. Ως χώρα οφείλουμε να υποδεχτούμε και να προστατεύσουμε τα θύματα αυτού του πολέμου, απορρίπτοντας τις ξενοφοβικές πολιτικές αποτροπής.

Ως επαγγελματίες κοινωνικοί λειτουργοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού όλα αυτά τα χρόνια. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων των ευάλωτων και καταπιεσμένων, την υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ενάντια στην καταπίεση και την βαρβαρότητα που γεννούν οι πόλεμοι και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, έχουμε την ηθική και δεοντολογική υποχρέωση η φωνή μας να ακουστεί τώρα πιο δυνατά και καθαρά από ποτέ.

 

Δικτυο ΔΡάσης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.